Expositie Tongerlohuys museum

De schat uit de nalatenschap van Breed openbaart zich aan het publiek tijdens een tentoonstelling in museum Tongerlohuys aan de Kerkstraat 1 in Roosendaal. De opening van 'Op zoek naar Brederoc' vond plaats op 11 september 2022 om 14 uur.

De feestelijke opening werd ingeluid door Han van Midden (burgemeester Roosendaal)en Giséla in het Veld (Dutch Master Painters) met de officiële presentatie van het kunstboek. Gastspreker Herman Pleij sprak over opmerkelijke waarnemingen van het werk van Breed en verder de mondiale hoofdrol van Nederland sinds de middeleeuwen in de schilderkunst.

Bekijk de foto impressie

Bekijk de video van de opening

NB! Tijdens de expositie worden 4 werken van meesters van de Bergense School getoond (In bruikleen van Kranenburgh museum).

Het betreft schilderijen van Matthieu Wiegman, Charley Toorop en Arnout Colnot. 

De tentoonstelling duurt tot en met 28 november 2022.

Museum Tongerlohuys

In het Tongerlohuys beleeft u het verhaal van Roosendaal.

Vijf iconen nemen u mee door de geschiedenis van stad en streek. Laat u vertederen door het Liga-meisje, zegenen door meneer pastoor, op sleeptouw nemen door de conducteur, toespreken door burgemeester Schoonheijt en verrassen door een steeds wisselende vijfde icoon. Vanuit de actualiteit werpt deze laatste een verrassende blik op onze historie.

Met de expositie 'Op zoek naar Brederoc' wordt in samenwerking met Dutch Master Painters niet alleen Kees Breed maar uiteraard ook de rijke historie van Mill Hill in Roosendaal tentoongesteld.

www.tongerlohuys.nl

Comité van aanbeveling Project Brederoc/ tentoonstelling, boek, kalender:  
Wim van de Donk, Rector magnificus en voorzitter van het college van bestuur van Tilburg University |  John Heller, Ceo Louwman Group ; Galerie De Nispenhoeve | Thed van Kempen, Oud-lid RvB Stichting Groenhuysen ; voorzitter Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd | Michel Marijnen, Oud-burgemeester gemeente Roosendaal ; bestuurder Stichting Cultuurhuis Bovendonk | Han van Midden, Burgemeester gemeente Roosendaal | Herman Pleij, Emeritus hoogleraar Historische Letterkunde | Paulus Smits, Oud-redacteur BN De Stem

11 september 2022

Opening 'Op zoek naar Brederoc'

Feestelijke opening door burgemeester Han van Midden en Giséla in het Veld (DMP) op 11 september 2022 om 14:00 uur in theaterzaal in de schouwburg Kring, naast het museum. Gastspreker: Professor Herman Pleij

september - oktober 2022

Schilderwedstrijd 'Op zoek naar jezelf'

Schilderwedstrijd Project Brederoc ' Op zoek naar jezelf". Een wedstrijd zelfportret voor professionals en amateur schilders. Selectie door vak- en publieksjury. De winnaar mag zijn/haar werk exposeren in het Tongerlohuys museum.  Stuur een foto van je werk en uit de inzendingen selecteren wij 10 kunstenaars om live mee te doen in het museum. Meer info en inschrijven: Schilderwedstrijd

16 oktober 2022

Presentatie Missie Kunstkalender en finale schilderwedstrijd

Vanaf 14.00 u Masterclass portret schilderen gegeven door kunstenaar Sjoerd van de Boom. Top 10 geselecteerde amateur kunstenaars presenteren hun werk dat wordt beoordeeld door jury en publieksjury.
Presentatie Missie Kunstkalender 2023, ontvangst door wethouder van Cultuur Arwen van Gestel en bekendmaking van  de winnaar van de schilderwedstrijd. Kijk hier voor laatste nieuws en programma
Our Story

U vindt het museum in centrum Roosendaal

Contactgegevens:


Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Dinsdag t/m zondag
    13:30 - 17:00
This is the right way
© Dutch Master Painters All rights reserved.